Política de canvis i devolucions

 


Devolucions i Canvis

Tots els productes adquirits a Preciosas Indígenas podran ser retornats i reemborsats.
Només hauràs de comunicar-nos la teva intenció de devolució dins d’un termini màxim de 14 dies hàbils que comptaran a partir de la data de lliurament així com complir la resta de condicions establertes en aquest apartat.
Si ho vols, també pots sol·licitar un bescanvi per una altra peça. En aquests casos, els ports (anada i tornada) van a càrrec del client.
Admetem devolucions sempre que la peça es trobi en perfectes condicions (sense cap indici d’ús) i quan es retorni en el seu embalatge original.
Si desitges fer una devolució, caldrà que en primer lloc ens facis arribar un correu electrònic a Atenció al client ( info@preciosasindigenas.com), indicant quin article retornes i el motiu pel qual ho fas.
Utilitza l’embalatge original per assegurar-te que no es faci malbé durant el transport. Els articles són responsabilitat teva fins que arriben a les nostres mans.

Fes-nos arribar el paquet mitjançant el transportiste que prefereixis. Com a justificant de la devolució et recomanem que guardis el comprovant del missatger.
Les despeses derivades de l’enviament van a càrrec del client.
Un cop l’article arribi a les nostres mans, processarem la sol·licitud de devolució.
L’import del producte et serà reemborsat íntegrament mitjançant Paypal o bé amb un ingrés en el teu compte bancari en el termini de 7 dies laborables.

Les despeses de l’enviament inicial no es retornaran, fins i tot quan l’article hagi estat adquirit mitjançant una promoció de despeses d’enviament incloses.
En cas de cancel·lar la venda, a l’import de l’article o articles retornats, se li descomptaran les despeses d’enviament.
No s’acceptaran ni canvis ni devolucions a ports deguts

Preciosas Indígenas no assumirà les despeses derivades de devolucions que no segueixin els termes establerts en aquest procediment.
En cas de rebre un paquet amb l’embalatge defectuós, si us plau, no acceptis l’enviament o fes-ho constar en l’albarà de lliurament.

Si el defecte no és visible exteriorment, pots realitzar la reclamació dins de les següents 24 hores a comptar des de la data de lliurament i substituirem la peça.


Devolució d´un producte defectuós

Les nostres peces passen per un control de qualitat, tanmateix, en cas que t’arribés un producte defectuós, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant: Atenció al client (info@preciosasindigenas.com) per tal que puguis retornar el producte a l’adreça que et facilitem.
Et retornarem el preu de compra del producte i totes les despeses d’enviament mitjançant PayPal o bé ingressant l’import al compte bancari que ens facilitis.